Vlaženje zraka za potrebeskladiščenja sadja, zelenjave in živil


Pot sadja in zelenjave do vaše kuhinje je večinoma dolga. Pri transportu in skladiščenju je treba poskrbeti za ustrezne pogoje, da sadje in zelenjava ohranita sestavine, kot so vitamini in encimi.

Zelenjava pri 20 °C ostane sveža samo dva dni. Pri temperaturi 2 °C in 80-odstotni relativni vlagi pa ostane sveža največ dva tedna in bogata z vitamini kot prvi dan.

Zaradi suhega zraka sadje izgublja tudi težo in posledično prodajno vrednost


z nadzorovano vlažnostjo
s suhim zrakom
Ker se sadje in zelenjava tudi pri nizkih temperaturah lahko hitro izsušita in skrčita, je treba poskrbeti za ustrezno zračno vlago. S vlažilnim sistemom ustrezne velikosti v skladiščih in na prodajnih mestih je mogoče doseči, da sadje in zelenjava ostaneta sveža in primerna za prodajo – brez izgubljene teže.
Skladišče pečkatega sadja
Kruh/pekovski izdelki
Sir
Krompir
Čokolada
Hmelj
Gobe
Čaj