Vlaženje zraka za potrebe skladiščenja sadja, zelenjave in živil
Pot sadja in zelenjave do vaše kuhinje je večinoma dolga. Pri transportu in skladiščenju je treba poskrbeti za ustrezne pogoje, da sadje in zelenjava ohranita sestavine, kot so vitamini in encimi.
Zelenjava pri 20 °C ostane sveža samo dva dni. Pri temperaturi 2 °C in 80-odstotni relativni vlagi pa ostane sveža največ dva tedna in bogata z vitamini kot prvi dan.
Zaradi suhega zraka sadje izgublja tudi težo in posledično prodajno vrednost
z nadzorovano vlažnostjo
s suhim zrakom
Ker se sadje in zelenjava tudi pri nizkih temperaturah lahko hitro izsušita in skrčita, je treba poskrbeti za ustrezno zračno vlago. S vlažilnim sistemom ustrezne velikosti v skladiščih in na prodajnih mestih je mogoče doseči, da sadje in zelenjava ostaneta sveža in primerna za prodajo – brez izgubljene teže.
Skladišče pečkatega sadja
Kruh/pekovski izdelki
Sir
Krompir
Čokolada
Hmelj
Gobe
Čaj
Hammam, Caldarium in Rhassoul
Hamam je parna kopel, v kateri poteka poseben obred kopanja,
in je pomemben del islamske kulture kopanja in telesne kulture.
Poudarek je na sprosti...
Łaźnia parowa i prysznic parowy
W dzisiejszych czasach wiele hoteli i klubów zdrowia oferuje zaplecze spa dla dobrego samopoczucia swoich gości i członków:
Basen, sauna, a coraz czę...
Klicni centri
Primerna raven zračne vlage v klicnih centrih zagotavlja ne le dobro počutje zaposlenih, temveč tudi pripomore k večji učinkovitosti in krepitvi zdra...
Muzeji
V muzejih hranimo zaklade človeštva in ohranjamo umetnost. Številni, pogosto edinstveni in nenadomestljivi eksponati imajo vrednost več milijard evro...
Letalstvo
V letalski in vesoljski industriji je nujno zanesljivo delovanje vseh sestavnih delov. Neustrezna zračna vlaga lahko povzroči poškodbe ali napake ele...
Skladišča
V prostorih, namenjenih za skladiščenje izdelkov in blaga ter arhiviranje predmetov, celovita rešitev razvlaževanja zraka lastnika obvaruje pred more...
Bazeni
Visoko izhlapevanje vode v notranjih bazenih, zlasti v kombinaciji z visokimi temperaturami, ki tam prevladujejo, vodi do izjemno visoke stopnje zrač...
Tiskarne
Tudi če branje ni več toliko priljubljeno, je papir še vedno zelo iskana surovina. Papir se namreč potrebuje ne le za časopise in knjige, temveč tudi...
Lesna industrija
Les je naraven material, ki »živi« še dolgo po tem, ko je bilo drevo posekano. Če je pri skladiščenju in v postopku predelave zrak presuh, se iz lesa...
Koncertne dvorane
Klavirji in številna godala, brenkala in pihala so narejena iz visokokakovostnega lesa. Primeren je tako imenovani zvočni ali tonski les, ki raste po...